Varjúgazda Éléskamrája pályázatot hirdet

Varjúgazda Éléskamrája pályázatot hirdet 

Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád.
7 arany, 11 ezüst, 12 bronzérem és 7 diploma a magyarok mérlege a stuttgarti IKA Kulináris Olimpián

7 arany, 11 ezüst, 12 bronzérem és 7 diploma a magyarok mérlege a stuttgarti IKA Kulináris Olimpián 

Hatalmas magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban.
Nyolc étel, ital vagy szokás, ami a gasztronómiai világörökség része

Nyolc étel, ital vagy szokás, ami a gasztronómiai világörökség része 

A listára azok kerülhetnek fel, melyek valamilyen módon irányt mutatnak a gasztronómia fejlődésében vagy egy-egy ország megmásíthatatlan sajátosságait foglalják magukban. 
Mesterséges intelligencia csökkenti az ételhulladék mennyiségét a KLM-nél

Mesterséges intelligencia csökkenti az ételhulladék mennyiségét a KLM-nél 

Így pontosabb előrejelzést kaphatnak a várható fogyasztásról, az első eredmények 63 százalékos csökkenést mutatnak az ételhulladék mennyiségében.
Egy időben, egy helyen: frigyre lépett a GELATISSIMO és az INTERGASTRA szakmai kiállítás Stuttgartban

Egy időben, egy helyen: frigyre lépett a GELATISSIMO és az INTERGASTRA szakmai kiállítás Stuttgartban 

A Horeca-területről érkező látogatók körében osztatlan elismerést aratva.
Valentin-nap a Matild Palotában?

Valentin-nap a Matild Palotában? 

A 6 fogásos, különleges vacsora után a tetőterasz titokzatos luxusbárjában lehet majd nézni a csillagos eget.
Pékné, Jóasszony, Udvarmester vagy Dubarry - tudja, mit takarnak az étlapokon jelzett elkészítési módok?

Pékné, Jóasszony, Udvarmester vagy Dubarry - tudja, mit takarnak az étlapokon jelzett elkészítési módok? 

Kattintson, mert a gasztrokulturális alapműveltséghez hozzátartoznak ezek a kifejezések is!
A jövő héten Eger Wine Meetup

A jövő héten Eger Wine Meetup 

A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz.
Konferencia a fenntartható gasztroturimus jegyében

Konferencia a fenntartható gasztroturimus jegyében 

A szervezők célja egy diskurzus a nagyobb térségünket lefedő nemzetközi együttműködésről a fenntartható turizmus közös fejlesztése érdekében.  
A Rizling Generáció arculattervezőt keres

A Rizling Generáció arculattervezőt keres 

Egységes borvidéki arculat kialakítására írt ki pályázatot a Balatonfüred-Csopaki Borvidék.

Felelős étkeztetés az Air France járatain 

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték egészíti ki.

5 gastropub a Ráday utcában, ahol kultúrát is fogyaszthatunk 

Itt még van olyan hely, mely 1993 óta folyamatosan üzemel.

Női séfekre épít a legendás pezsgőmárka, magyar résztvevő is szerepel a programban 

A Veuve Clicquot Solaire Tables idén indítja két éves közép-európai programját, méghozzá összesen öt ország részvételével.

Ebédmenü luxuskivitelben 

Ezt kínálja idei újdonságként a Spago Budapest, ahol ebédidőben teljesen más élményben lesz része a vendégeknek, mint az esti vacsora mellett.

Kedves, családias és még jól is főznek: ismét nyitva a VakVarjú Buda 

Ismét kitárta szárnyait vendégei előtt a Vakvarjú Buda.

Bécsben is elérhető a budapesti croissant-mennyország 

A pesti és a budai egység sikerén felbuzdulva Bécsben nyitja új üzletét a Freyja, Budapest első igazi croissant-péksége.

HR-igazgatóváltás a magyarországi Tesconál 

Új HR-vezetőt nevezett ki a Tesco Magyarországon.

Télen sör? E helyen most először 

Két napon át tartó korlátlan sörkóstoló a Várkert Bazárban.

Furmint Február Nagy Kóstoló több mint nyolcvan pincészet boraival 

Magyarország és a Kárpát-medence számos borvidékéről érkeznek kiállítók a 14. Furmint Február Nagy Kóstolóra.

Kiderült, ki az Év Vendéglőse 2023 díjazottja 

A soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosának,. Erhardt Zoltánnak ítélték oda a rangos elismerést.

Toszkána a firenzei reptér tetején terjeszkedik 

Nemrégi mutatták be a firenzei Amerigo Vespucci repülőtér új nemzetközi termináljának látványterveit.

Idén négy napig tart az Avasi Borangolás 

Az idei tavasz ismét elhozza (nem csak) a miskolciaknak a környék legunikálisabb borgasztronómiai rendezvényét.

Magyar siker a fagylalt világbajnokságon 

Bronzérmes lett és a dobogó harmadik fokára állhatott fel a magyar cukrász csapat a  Gelato World Cup-on. 

Országos első hely, arany- és bronz minősítések a World Gin Awards-on 

Új sikerek a Mrs Millicent gin háza táján.

Öt különleges hangulatú kávézó az Andrássy úton 

Míg elsétálunk az Oktogontól a Hősök teréig, a legváltozatosabb hangulatú, hívogató kávézók között válogathatunk.

Nestlé - Tesco CSR-együttműködés 

Tizenhat millió forintot gyűjtöttek össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület részére.

„A főszezon is kezd a hétvégékre korlátozódni” 

Dél-balatoni gasztronómiai évértékelő Szikra Gabriellával, A Konyhám Stúdió 365 séf-tulajdonosával.

Rénszarvas és némi égetett szesz is terítékre kerül a következő Bocuse d’Oron  

A magyar csapat már csak Trondheimre koncentrál.

Tavaly csökkent a magyarországi sörfogyasztás 

Tavaly 10 százalékkal, évi 6,006 millió hektoliterről 5,4 millió hektoliterre esett a hazai sörfogyasztás.

5 balatoni gasztrocélpont hétvégi kiránduláshoz 

Összeállítottunk egy listát azokról a helyekről, programokról, ahol garantáltan finom ételek mellett melegedhetnek fel a fagyos élmények után.

Hiányzik a hütte-hangulat? Íme, az 5 legjobb gőzgombóc-lelőhely Budapesten 

Az alpesi hütték méltán kedvenc fogása az utóbbi években beférkőzött a budapesti vendéglátóhelyek kínálatába is.

Bezár a világ legszebb McDonald's étterme 

Étteremátalakítási programja utolsó állomásaként, a hazai McDonald’s fél évre bezárja a Nyugati téri Mekit.

Öt hívogató gasztrokuckó a téli Városligetben 

A téli Városliget a nemzetközi színvonalú kiállítások mellett számos kikapcsolódási lehetőséget tartogat - és remek kávézókat, ahol felmelegedhetünk.

Bezárás helyett két egységgel folytatja a főváros ikonikus étterme 

Bár az elmúlt hetekben felröppentek hírek az Onyx bezárásával kapcsolatban (erről mi is hírt adtunk), valójában nem is járhatnánk távolabb az igazságtól.

Itt kóstolható a világ legnagyobb tequila-kínálata 

A Meximodo több, mint 1000 különböző agavépárlattal várja a vendégeket.

Öt szerethető cukrászda Újbudán 

Tősgyökeres újbudai lakosként megmutatjuk azokat a kisebb-nagyobb cukrászdákat, amelyeket a környékünkön mindig felkeresünk – édes okból.

A bor barátja a mesterséges intelligencia 

A kutatók állítása szerint az algoritmus 100 százalékban megbízható, ami így akár a hamisítás elleni küzdelem során is hatalmas segítség lehet.

Íme, 2024 gasztronómiai trendjei 

A The New York Times újságírója átfogó kutatást végzett, hogy összesítse, mit gondol jelenleg a szakma az idei év várható trendjeiről.

Ajánlhatunk desszertnek egy Dior-rózsát? 

A parfümjeiről is ismert divatház sikeres kávézó- és étteremláncot is működtet a világ különböző pontjain.

Füstölgő bájitalok, kígyós-békás fagylalt shake és vajsörös forró csoki 

A SUGAR! a fentieken kívül nyolcféle süteménnyel és kétféle menüvel varázsolja el az édességimádókat e héten péntektől vasárnapig.

Björn Frantzén legújabb étterme a japandi stílus előtt tiszteleg 

A japandi mozaikszó egyre elterjedtebb használata is jelzi, mennyire felfutóban van a skandináv és a japán trendek ötvözése.

Borral bérelt nap a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 

Január 25-én BorÉRT konferencia és BorTÚRA a múzeum termeiben.

Íme, 2024 első számú gasztronómiai célpontja 

2020-ban érkezett meg a Michelin Guide a szigetországba, legújabb kiadásában már hat étteremnek osztottak csillagot.

Veganuár a felhők felett - receptek az Emirates séfjeitől 

Az Emirates séfjei elárulják a légitársaság vegán menüjének titkát.

Bezár az Onyx - vasárnap tartják az utolsó vacsorát 

A csúcsgasztronómia magyar rajongóinak kedvence meghirdette utolsó gasztroprogramját, amelyre január 7-én kerül sor.

2024-ben is Év Pálinkás Bonbonja verseny 

Az Év Pálinkás Bonbonja verseny védnöke idén is a Magyar Cukrász Ipartestület.

Az év Mentes Séfje kerestetik! 

Az izgalmas szakmai versenyt idén is a METRO Gasztroakadémián rendezik.

Amit mindig is tudni akartál a Törley pezsgőkről, de sosem merted megkérdezni 

A Törley az elkészített pezsgők több mint egyharmadát, borainak mintegy felét exportra szállítja. Azonban ahol piacvezetőnek számít, az több mint meglepő.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!